Відбувся ряд змін в Порядку призначення житлових субсидій та надання пільг окремим категоріям громадян

фото263-640x410У зв’язку із численними зверненнями громадян до управління соціального захисту населення Рахівської РДА щодо призначення пільг, роз’яснюємо.

У 2016 році пільги на житлово-комунальні послуги для окремих категорій громадян надавались за умови,  якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищував величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу 1930 грн., а саме для таких категорій:

- учасники війни; сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни; багатодітні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім'ї, в яких не менше року проживають троє або більше дітей, сім'ї, в яких не менше року проживають троє і більше дітей, враховуючи тих, над якими встановлено опіку чи піклування; діти війни; пенсіонери, які раніше працювали педагогічними працівниками у сільській місцевості і селищах міського типу і проживають у них; пенсіонери, які раніше працювали медичними та фармацевтичними працівниками у сільській місцевості і селищах міського типу і проживають у цих населених пунктах;

З 1 травня 2016 року відбувся ряд змін в Порядку призначення житлових субсидій та надання пільг окремим категоріям громадян, а саме: в разі призначення субсидії, пільги з оплати житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива і скрапленого газу особам, які зареєстровані (фактично проживають) у житловому приміщені (будинку), у період її отримання, не нараховуються.

Виходячи з наведеного, якщо особа або члени її сім’ї, які зареєстровані (фактично проживають) у житловому приміщені (будинку) звернулися за отриманням житлових субсидій, то на період її отримання управління соціального захисту населення райдержадміністрації автоматизовано проводить припинення нарахування пільг.

Для припинення надання пільг жителям району, які користуються житловими субсидіями звертатись в управління, не потрібно. Це відбувається в автоматичному режимі підприємствами-надавачами послуг на підставі поданих управлінням списків.

Якщо пільговик подав заяву на субсидію, але субсидія  йому не призначається, то йому надалі надаватимуть пільгу. При наявності права на пільги у квитанціях вказується плата за послуги з врахуванням знижки, тобто пільги. Якщо сім’я, яка  користувалась житловою субсидією, хоче від неї відмовитись та користуватись пільгами, необхідно звернутися з відповідною заявою про припинення надання субсидії в управління соцзахисту.

Додатково зазначаємо, що з 01 січня 2017 року величина доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу становить 2240 грн. При розрахунку для права на отримання пільг дохід враховується лише тих членів сім’ї, на яких поширюється пільга.

Для отримання пільг, пільговики повинні звернутися в управління соціального захисту населення райдержадміністрації, кабінет № 5 з наступними документами:

-  довідка про склад сім'ї;

- довідки про доходи за попередні 6 місяців, що передують місяцю звернення;

-  заява та декларація;

Термін поновлення права на пільги збільшено з 6 до 12 місяців. При цьому, залишився незмінним термін, за який враховуються доходи – 6 місяців, що передують місяцю, з якого визначається право.

Управління соціального захисту населення Рахівської РДА

Остання зміна сторінки: 27-01-2017 08:10