На Рахівщині відзначили День Соборності України та 71-шу річницю утворення Закарпатської області у складі України

DSC_1163Сьогодні, 23 січня, в районному центрі відзначили День Соборності України та 71-шу річницю утворення Закарпатської області у складі України.

Щоб покласти квіти до пам’ятника видатному діячу Української держави, борцю за свободу і незалежність України Тарасу Шевченку, на площі перед райдержадміністрації та райради, зібралися представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, працівники культури і освіти, громадськість міста Рахів. Урочистою колоною попрямували до парку Шевченка, де відбувся і урочистий мітинг. Перед присутніми виступив голова райдержадміністрації Павло Басараба.

Як наголосив у вітальному слові Павло Басараба, свого часу Україна була поділена на дві частини, сьогодні ми маємо незалежну українську державу, збереження якої залежить тільки від нас. Повідомив, і про ще одну приємну звістку – нашого земляка Юрія Павловича, 22 січня, до Дня Соборності України Президент України нагородив державною нагородою.

Про історичні події, які дали початок відзначенню Дня Соборності та приєднання Закарпатської області у складі України, розповіла вчитель історії ЗОШ № 2 м. Рахів Вікторія Молнар.

Остання зміна сторінки: 23-01-2017 16:27