ДПІ забезпечено надходження до місцевих бюджетів Рахівського району понад 5,6 мільйонів гривень земельного податку

6fd03e9323e2Плата за землю – обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

З початку року платники за землю Рахівщини сплатили 5,6 млн. грн. до місцевого бюджету, в тому числі від юридичних осіб - землевласників  та землекористувачів надійшло 4,2 млн. грн., від фізичних осіб - підприємців та громадян – 1,4 млн. грн. земельного податку.

Надходження земельного податку цього року зросли та відповідно до надходжень минулого року склали 166,0 відс. або перевищують минулорічний показник на 2,2 млн. гривень.

ДПІ у Рахівському районі нагадує, що відповідно до податкового законодавства власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році.

Нарахування фізичним особам сум податку проводиться органами ДФС до 1 липня поточного року, а громадяни мають сплатити податок протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення - рішення через установи банків або поштові відділення.

Варто зазначити, що за несвоєчасну сплату податку фізичній особі нараховується штраф та пеня в залежності від кількості днів затримки сплати.

                                                    

                                                                                    За матеріалами ДПІ у Рахівському районі 

Остання зміна сторінки: 29-09-2016 10:44