В Ужгороді презентували монографію «Корупція як цивілізаційний феномен: причини та шляхи подолання»

20160922_151140На базі юридичного факультету Ужгородського національного університету відбулася презентація монографії «Корупція як цивілізаційний феномен: причини та шляхи подолання». Монографію підготував колектив авторів, який включає як науковців так і практикуючих юристів. Зокрема, професор кафедри конституційного права та порівняльного правознавства УжНУ Юрій Бисага, Дмитро Бєлов, к.ю.н., доцент Інна Берназюк, д.ю.н., професор, завідувач кафедри конституційного права Київського національного університету імені Т. Шевченка Олег Марцеляк та к.ю.н., начальник Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Руслана Натуркач.
020050Під час презентації співавтори монографії наголосили, що лише адміністративно-силовими заходами зняти гостроту проявів корупційних явищ у суспільстві аж ніяк не вдасться. Сьогодні надзвичайно важливо, аби силами науковців та практиків, громадських діячів вдалося сформувати у громадській думці чіткі критерії небезпечності, неприйнятності, шкідливості та аморальності корупції як фактору порушення конституційних прав і свобод людини, що деформує відносини громадянина і держави.
У своєму виступі керівник системи органів юстиції Закарпаття Руслана Натуркач зазначила, що монографія присвячена комплексному дослідженню нормативно-правового регулювання антикорупційної діяльності в Україні та країнах ЄС. «В ній досліджено історичні витоки корупції, заходи боротьби з нею; виявлено передумови та чинники, що сприяють корупції; визначено елементи конституційно-правого механізму боротьби з корупцією в Україні. Крім того, своєрідною апробацією даної монографії стала опублікована в липневому номері Бюлетеня Міністерства юстиції України наукова стаття «Корупція як соціально-психологічний «феномен» українського суспільства», що свідчить про важливість цього питання для Міністерства юстиції України», - повідомила Р. Натуркач.

Остання зміна сторінки: 26-09-2016 10:56