Про запровадження обслуговування видатків місцевих бюджетів за програмно-цільовим методом

124Відповідно до п.18 Прикінцевих та перехідних положень Бюджетного Кодексу України місцеві бюджети, які мають  взаємовідносини з державним бюджетом, починаючи із складання проектів місцевих бюджетів на 2017 рік, застосовують програмно-цільовий метод у бюджетному процесі.

Згідно статті 2 Бюджетного Кодексу України програмно-цільовий метод( далі- ПЦМ) у бюджетному процесі – це метод управління бюджетними коштами для досягнення конкретних результатів за рахунок коштів бюджету із застосуванням оцінки ефективності використання бюджетних коштів на всіх стадіях бюджетного процесу.

Застосування ПЦМ  та його особливості  визначені у статті 20 Бюджетного Кодексу України. Особливими  складовими ПЦМ є:

- бюджетні програми;

-відповідальні виконавці бюджетних програм;

-паспорти  бюджетних програм;

-результативні  показники бюджетних програм.

Відповідно до статті 21 Бюджетного Кодексу України  ПЦМ передбачає складання прогнозу бюджету на наступні за плановим два бюджетні періоди.

Державною казначейською службою України здійснюються заходи по впровадженню з 01.01.2017 казначейського обслуговування місцевих бюджетів за програмно-цільовим методом. Зокрема, ведеться робота  щодо приведення форм фінансової  та бюджетної звітності про виконання місцевих бюджетів  в частині застосування ПЦМ у відповідність із Бюджетним Кодексом України та адаптації системи АС «Є-Казна» для обслуговування видатків місцевих бюджетів за програмно-цільовим методом.

 

Управління Державної казначейської служби України

у Рахівському районі Закарпатської області

Остання зміна сторінки: 22-09-2016 15:52