"Програма з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку" допоможе побудувати якісну модель управління в Україні, - Володимир Гройсман

16"Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку" дасть можливість побудувати в Україні якісну модель управління та передати більше повноважень і ресурсів місцевій владі.
Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час презентації проекту програми "U-LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку" у рамках робочої поїздки до Вінницької області із Комісаром ЄС з питань європейської політики сусідства та переговорів із розширення Йоганнесом Ганом у четвер.
Від Закарпаття участь у презентації взяли голова облдержадміністрації Геннадій Москаль, координатор Офісу реформ в Закарпатській області Іван Дем’янчук та голова Вільховецької ОТГ Михайло Цірик.
"Запровадження абсолютно нового проекту з питань децентралізації влади дасть можливість нам в країні побудувати якісну модель управління, яка базується на тому, щоби передати повноваження і ресурси тій владі, яку обирають люди, яка є найближча і має бути найефективніша", - заявив Володимир Гройсман.
Відповідно до проекту, близько 3 млрд грн буде витрачено на підтримку місцевого самоврядування, надання нових знань, реалізацію нових інфраструктурних проектів, здійснення усього комплексу заходів для забезпечення спроможності громад, повідомив Прем’єр-міністр.
"Ми з вами сьогодні стверджуємо ту реформу, яка створить належну систему врядування у країні, при тому що центральна влада у країні має абсолютну політичну волю передачі і повноважень, і ресурсів, беззаперечно, і відповідальності. Це, напевно, що вперше", - заявив Володимир Гройсман.
Голова Уряду зауважив, що "минулого року ми могли втратити цей проект, але зусиллями єврокомісара, нашими спільними зусиллями, цей проект був збережений". У цьому контексті Володимир Гройсман подякував Комісару ЄС Йоганнесу Гану за всебічну підтримку України.

Остання зміна сторінки: 16-09-2016 19:27