Почесні нагороди Міжнародного гуцульського фестивалю отримали і аматорські колективи Рахівщини

img_0059Володарями ґран-прі стали: самодіяльний народний ансамбль пісні і танцю „Лісоруб” Великобичківського СБК (керівник В.Шепета, балетмейстер Мирон Герман) – в номінації «Фольклорний жанр»; зразковий оркестр народних гуцульських інструментів Великобичківської ДМШ (керівник – заслужений працівник культури України Василь Попович) – в номінації «Музичний жанр. Оркестри» і рахівський художник Микола Тушер – в номінації «Гуцульське декоративно-ужиткове та образотворче мистецтво. Живопис». Призери останньої – живописці Михайло Ковбаснюк (1 місце), Ярослав Савіних (друге) та Михайло Ворохта (третє).
Дипломом за перше місце в номінації «Кіно-фото мистецтво» відзначено Івана Дудчука, за роботу„Панорама Карпат”, а Василь Веклюк отримав диплом «За збереження кінофонду та раритетної кіноапаратури».
Другі місця журі присудило народному фольклорному театру Богданського СБК (керівник М.Ретізник) – в номінації «Театральне мистецтво» та Іванові Бройсі з Білина – в номінації «Гуцульське декоративно-ужиткове та образотворче мистецтво. Художня обробка шкіри».
Дипломи третього ступеня отримали: дитячий оркестр народних гуцульських інструментів Ясінянської ДШМ (керівник Олексій Гутелюк), номінація «Музичний жанр. Оркестри»; фольклорний гуцульський дитячий колектив „Високі Карпати” РБДЮТ (керівник Надія Шведюк) («Фольклорний жанр»); танцювальний колектив РБДЮТ „Гуцулятко” (керівник Марія Рещук), «Хореографія (дитячі колективи)».
Спеціальним дипломом журі відзначило: рахів’янина Миколу Титора (номінація «Розпис на склі») та Миколу Кокіша (номінація „Ткацтво”) з Розтоків, а подяками – Альону Томашук з Великого Бичкова і Катерину Беркелу з Рахова.

Остання зміна сторінки: 12-09-2016 09:27