Питання пенсійного забезпечення військовослужбовців – учасників антитерористичної операції обговорили за круглим столом

0508Напередодні, 30 березня, в Закарпатській ОДА відбулося засідання за круглим столом на тему «Актуальні питання пенсійного забезпечення військовослужбовців – учасників антитерористичної операції». Участь у засіданні взяли керівники управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області, представники районних управлінь, обласного та районних військових комісаріатів, громадських організацій учасників АТО.
На засіданні обговорювалися зокрема особливості призначення пенсій по інвалідності та у зв’язку з втратою працездатності, основні аспекти пенсійного забезпечення осіб, призваних на військову службу під час мобілізації на особливий період в тому числі за контрактом; право дострокового виходу на пенсію за віком учасників бойових дій із числа учасників АТО.
Заступник начальника управління Пенсійного фонду в Закарпатській області Наталія Дурунда проінформувала присутніх про пенсійне забезпечення учасників АТО. За її словами, нині цій категорії та членам їх сімей вже призначено 145 пенсій. Зокрема 91 пенсія по втраті годувальника та 54 по інвалідності, отриманої при захисті Батьківщини. Посадовець також ознайомила присутніх з порядком виплати військових пенсій особам, мобілізованим на військову службу під час мобілізації та підписання ними контракту на проходження військової служби.
Під час засідання фахівці також надали роз’яснення присутнім щодо призначення пенсій по інвалідності та у зв’язку з втратою годувальника учасникам АТО та членам їх сімей, порядок призначення дострокової пенсії за віком для учасників бойових дій.
Начальник відділу соціального забезпечення Закарпатського обласного військового комісаріату, у свою чергу, наголосив на труднощах, які виникають при формуванні пакету документів учасників АТО. Серед основних - витребування документів про грошове забезпечення, які видає військова частина де військовослужбовець безпосередньо проходив службу.
Оскільки засідання проходило в формі діалогу, учасники отримали вичерпні відповіді на всі питання від фахівців пенсійного фонду.
Наприкінці зустрічі начальник головного управління Анастасія Пентек подякувала присутнім за участь у заході. «Наші спеціалісти завжди готові всебічно допомагати бійцям та сім’ям загиблих, адже це стосується наших захисників, які не шкодували здоров’я та життя заради Батьківщини», - наголосила Анастасія Пентек.

Остання зміна сторінки: 31-03-2016 17:49