В ОДА обговорили кроки вирішення погашення боргів по зарплаті

1271354010У середу, 30 березня, в Закарпатській ОДА під головуванням заступника голови облдержадміністрації Олександра Петіка відбулось засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати та податкового боргу. У заході взяли участь керівники підприємств-боржників, голови РДА, міськвиконкомів.
Як повідомив під час засідання заступник директора департаменту соціального захисту населення Віктор Мацола, на сьогодні заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах, організаціях, установах області становить 8650, 8 тисяч гривень. Борг порівняно з початком року збільшився на 2693, 6 тисяч.
Повністю відсутня заборгованість, за словами Віктора Мацоли, у 5 адміністративно-територіальних одиницях області: м. Берегово, Виноградівському, Іршавському, Міжгірському, Хустському районах.
Деяким підприємствам вдалося повністю погасити борг по виплатах із заробітної плати протягом місяця. «Зокрема, філія Перечинське лісове господарство у сумі 15, 3 тисячі гривень та «Свалявське районне комунальне підприємство водопостачання, водовідведення» у сумі 103, 7 тисяч гривень», – зазначив посадовець.
Однак, є ряд активних підприємств, які наростили борг по виплатах із заробітної плати протягом вищезазначеного періоду. «Це – ТОВ «Тема – Закарпаття» – з 93, 6 тисяч гривень до 98, 8 тисяч, Великоберезнянське ВАТ «Яворник» – з 40 тисяч гривень до 60,4 тисяч. Та у Мукачівському районі: агропромислове підприємство «Радгосп-завод «Мукачівський» – з 344, 5 тисяч гривень, до 349, 6 тисяч і агропромислове підприємство радгосп завод «Мукачівський» – з 398, 2 тисячі гривень, до 401,3 тисяч», – каже Віктор Мацола.
Олександр Петік, звертаючись до присутніх наголосив: «Сума боргів по зарплаті у Закарпатті порівняно із всеукраїнським показником, можливо, і невелика. Водночас, це не означає, що проблеми не існує, і ми не маємо вживати заходів для її вирішення».
Відтак, комісія розглянула заходи, які вживаються органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування для погашення заборгованості та недопущення виникнення нових боргів, а також питання про визнання першочергових спільних заходів, спрямованих на зменшення заборгованості до пенсійного бюджету.
За результатами засідання комісія прийняла узгоджені рішення, спрямовані на усунення проблемних питань з метою прискорення погашення існуючих боргів із заробітної плати.

Прес-служба Закарпатської ОДА

Остання зміна сторінки: 31-03-2016 10:15