На Рахівщині триває кампанія декларування доходів громадян отриманих у 2015 році

imagesФізичним особам, які провадять незалежну професійну діяльність нагадуємо про те, що пунктом 178.4 ст.178 Податкового кодексу України на таких фізичних осіб, покладено обов’язок щодо подання Декларації про майновий стан і доходи за результатами  року до 1 травня року, що настає за звітним.

Наказом Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859 запроваджено нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи. Нова форма Декларації має кілька особливостей заповнення, зокрема визначення податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, обов’язкове заповнення додатка Ф4, обов’язкове зазначення кількості місяців, протягом яких фізична особа, яка здійснює незалежну професійну діяльність, одержувала доходи від незалежної діяльності.

За результатами 2015 року фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, самостійно розраховують військовий збір у розмірі 1,5 % чистого оподатковуваного доходу, відображеного у річній податковій декларації та сплачують у терміни, передбачені для сплати податку на доходи фізичних осіб.

Також, такі особи, зобов’язані подати самі за себе до фіскальних органів Звіт з єдиного внеску за рік до 1 травня, що настає за звітним періодом та сплатити суму єдиного внеску, нараховану, згідно з даними таблиці 3 додатка 5 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженим наказом Міністерства фінансів  України від 14.04.2015 року  №435   до 1 травня, що настає за звітним періодом.

 

За матеріалами ДПІ у Рахівському районі 

Остання зміна сторінки: 30-03-2016 13:27