Вільне володіння англійською мовою – шлях до інтеграції у світову спільноту

do-you-speak-englishУраховуючи роль англійської мови як мови міжнародного спілкування, з метою сприяння її вивченню для розширення доступу громадян до світових економічних, соціальних, освітніх і культурних можливостей, які відкриває знання та використання англійської мови, забезпечення інтеграції України до європейського політичного, економічного і науково-освітнього простору, на підтримку програми Go Global, яка визначає вивчення англійської мови одним із пріоритетів стратегії розвитку, Президентом України оголошено 2016 рік Роком англійської мови в Україні.

У зв’язку з цим, Кабінету Міністрів України розробляє і затверджує комплекс заходів на 2016 та наступні роки, спрямованих на активізацію вивчення громадянами англійської мови з метою створення для них можливостей її використання у сферах освіти, науки, культури, економіки та інших сферах.

З цією метою на базі вищих навчальних закладів організовуватимуться курси із вивчення англійської мови студентами, аспірантами, докторантами, педагогічними і науково-педагогічними працівниками, іншими громадянами; запроваджується проведення освітніх теле- та радіопрограм із вивчення англійської мови для різних категорій населення, проведення інформаційно - роз'яснювальної роботи щодо важливості вивчення англійської мови, ознайомлення з можливостями її використання; проводитиметься оцінювання рівня володіння державними службовцями англійською мовою та організації мовних курсів для її вивчення, запровадження в установленому порядку кваліфікаційних вимог щодо володіння англійською мовою для відповідних посад державної служби; вивчення англійської мови включатиметься до програм підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування; проводитиметься активізація ведення англомовної версії офіційних веб-сайтів органів державної влади.

Знання іноземних мов відкриває двері до знань та інформації, яка раніше була недоступною, а значить – підвищує конкурентоздатність співробітника. Про це на вебінарі із вивчення англійської мови в Міністерстві юстиції України зазначив заступник Міністра Гія Гецадзе. За його словами, співробітники Мін’юсту та інших державних органів мають обслуговувати громадян і робити це якісно. «Тому ми проводимо тренінги за різними направленнями. Це і нові освітні програми, і обмін досвідом, і вивчення мови. Це постійні тренінги як працювати в команді, як керувати командою. Я думаю, що такі заходи матимуть позитивні наслідки не лише для Міністерства юстиції, а й для наших громадян».

Рахівське районне управління юстиції

Остання зміна сторінки: 26-01-2016 18:38