Заробітна плата від 7 тисяч гривень тепер реальна, - Міноборони

Заробітна плата від 7 тисяч гривень тепер реальна, - МіноборониСьогодні керівництво держави та Міністерства оборони України інтенсивно працює над тим, щоб Збройні Сили України були спроможними якісно виконувати завдання в системі національної безпеки. Зважаючи на це, зараз пріоритетом є не мобілізація, а військова служба за контрактом.

Переваги контрактної служби:

  1. Зберігаються місце роботи, посада і компенсується із бюджету середній заробіток на підприємстві, в установі, організації.
  2. Грошове забезпечення військовослужбовців-контрактників та мобілізованих з 1 січня збільшено: військовослужбовець служби за контрактом – 7 тисяч (гривень), командир бригади – 14 тисяч, командир батальйону – 12 тисяч, командир роти – 10 тисяч, командир взводу – 9 тисяч.
  3. Отримання житла за рахунок держави.
  4. Повне речове забезпечення.
  5. Отримання підйомної допомоги в розмірі місячного грошового забезпечення на військовослужбовця.
  6. Один раз на рік надається:

- матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань у розмірі місячного окладу грошового утримання

- грошова допомога на оздоровлення у разі надання щорічної чергової відпустки, у розмірі місячного грошового забезпечення.

  1. Щорічна основна відпустка із збереженням грошового, матеріального забезпечення та грошової допомоги на оздоровлення.
  2. Безоплатна кваліфікована медична допомога у військово-медичних закладах охорони здоров’я.
  3. Санаторно-курортне лікування та відпочинок у санаторіях, будинках відпочинку, пансіонатах і на туристських базах Міністерства оборони України (один раз на рік).
  4. Отримання освіти у вищих навчальних закладах (вищих військових навчальних закладах) без відриву від проходження військової служби (за заочною формою навчання).
  5. Право на пенсійне забезпечення незалежно від віку в разі, якщо вони мають на день звільнення зі служби вислугу 25 років.

Крім того, постановою КМУ від 14.05.2015 № 406 з червня 2015 року впроваджено грошову винагороду для осіб, яких призвано на військову службу під час мобілізації, на особливий період, у разі їх прийняття на військову службу за контрактом (рядовому складу — вісім мінімальних заробітних плат (11 024 грн), особам сержантського та старшинського складу — дев’ять мінімальних заробітних плат (12 402 грн), особами офіцерського складу — десять мінімальних заробітних плат (13 780 грн).

ОСНОВНІ ВИМОГИ:

- вік для прийняття кандидатів на військову службу за контрактом на посади рядового, сержантського та старшинського складу становить від 18 до 45 років; для військовозобов’язаних, які не досягли граничного віку перебування в запасі – чоловіки до 60 років, жінки – до 50 років.

- стан здоров’я та придатність до військової служби за медичними показниками;

- відсутність судимостей.

Рахівський районний військовий комісаріат пропонує поєднати цивільну та військову кар’єру і укласти контракт зі Збройними Силами України!

За більш детальною інформацією про контрактну службу звертайтесь за адресою: м. Рахів, вул. Миру, 88, тел.: 2-12-52 чи на електронну пошту: rvk-rakhiv@ukr.net.

Військовий комісаріат

Заробітна плата від 7 тисяч гривень тепер реальна, - Міноборони

Остання зміна сторінки: 19-01-2016 12:59