Призов, дороги, безпека туристів – про це говорили на нараді в РДА

3 жовтня, під керівництвом голови районної державної адміністрації Павла Басараби відбулася нарада, на якій розглянули ряд актуальних питань. Це і питання життєдіяльності району - утримання автомобільних доріг у зимовий період, забезпечення безпеки туристів та відпочиваючих на території району, та питання, про яке протягом тижня чимало говорили у засобах масової інформації – осінній призов на строкову військову службу.

Участь у нараді взяли всі зацікавлені структури: керівники органів місцевого самоврядування, лісомисливський господарств, районного військового комісаріату, Рахівського гірсько-пошукового рятувального загону, Карпатського біосферного заповідника та філії „Рахівська ДЕД”.

Про те, хто, де і як довго буде служити, військовий комісар Василь Гаджега запрошує юнаків призовного віку, довідатися у військовому комісаріаті, за адресою: м. Рахів, вул. Миру, буд. 88, або зателефонувати за номером (03132) 2-12-52.

- Ніхто ще не повернувся після проходження строкової військової служби незадоволеним. Та, навіть, радять своїм товаришам не ,,косити” від армії, і виконати свій військовий обов’язок, - зауважив Василь Гаджега.

Про недопущення зриву проведення призову громадян України на строкову військову службу, говорили з головами органів місцевого самоврядування, адже саме вони відповідальні за проведення призовної кампанії.

З метою патріотичного виховання молоді, напередодні Дня захисника України, яке відзначають 14 жовтня, відділам райдержадміністрації: культури, освіти, молоді та спорту спільно з виконкомами місцевих рад, доручено провести заходи на військово-патріотичну тематику.

Про експлуатаційне утримання автомобільних доріг на території району у зимовий період 2018-2019 років, розповіли начальник відділу інфраструктури, житлово-комунального господарства та будівництва управління економічного розвитку райдержадміністрації Михайло Штефура і начальник філії „Рахівська ДЕД” Орест Спічкей.

Відтак, для забезпечення доріг району в належному стані у зимовий період, запропоновано провести до 8 жовтня аналіз наявної техніки, яка може бути задіяна, а також розробити відповідний план заходів.

У зв’язку із збільшенням потоку туристів в наш край, щороку збільшується і кількість надзвичайних ситуацій з туристами та відпочиваючими. Тому, забезпечення їх безпеки є вкрай важливим.

Завідувач сектору з питань цивільного захисту райдержадміністрації Мирослава Івасюк та начальник Рахівського гірсько-пошукового рятувального загону у Закарпатській області Павло Молдавчук, доповіли про стан справ та підготовку до зимового туристичного сезону.

З метою забезпечення проведення в разі необхідності пошукових робіт, Карпатському біосферному заповіднику запропоновано вжити всіх вичерпних заходів щодо вирішення питання розчистки та облаштування доріг туристичного напрямку, зокрема: дороги протипожежного призначення через підніжжя гори Петрос до підніжжя гори Говерла (Перемички); дороги „старого туристичного” маршруту з полонини Брескул до підніжжя гори Говерла (Перемички).

Остання зміна сторінки: 04-10-2018 17:36