Оголошено результати другого раунду відбору для участі у створенні/модернізації ЦНАП

У липні поточного року командою напряму з покращення якості адміністративних послуг Програми Європейського Союзу “U-LEAD з Європою” (далі – Програма) було проведено другий раунд відбору громад для надання допомоги у модернізації та створенні центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП). Комісія з відбору, у складі експертів Програми, представників Мінрегіону та Мінекономрозвитку проаналізувала 157 заявок від органів місцевого самоврядування та відібрала 118 громад для подальшого аналізу їх спроможності та розробки Технічних Завдань для створення ЦНАП.

За  результатами другого раунду відбору кандидатами для участі у Програмі у Закарпатській області відібрано шість органів місцевого самоврядування: Перечинську, Рахівську і Чопську міські ради, Солотвинську і Дубівську селищні ради Тячівського району, Горондівську сільську рада Мукачівського району.

Наразі триває активна робота з підготовки та здійснення візитів регіональних спеціалістів Програми з метою уточнення інформації, наданої громадами у заявках, вивчення потреб громад та підтримку зі сторони Програми для складання технічного завдання зі створення або модернізації ЦНАП, підтвердження заявлених громадами зобов’язань. Протягом жовтня-грудня поточного року для кожної спроможної громади буде складене Технічне Завдання для створення/модернізації ЦНАП із зобов’язаннями Програми і громади.

За результатами попередньо проведеного аналізу поданих громадами заявок виявлено, що окремі з них запропонували для розміщення ЦНАП приміщення, які не повністю відповідають законодавчо визначеним вимогам та/або не надали підтвердження наявності фінансування для виконання ремонтних робіт. Це залишається одним з серйозних застережень для надання громаді статусу учасника Програми.

Оскільки Програма не надає підтримки щодо проведення ремонтно-будівельних робіт, ці завдання зі створення ЦНАП мають бути максимально швидко відпрацьовані та підтверджені громадами (прийняття відповідних рішень місцевими радами тощо).

Також звертаємо особливу увагу, що зважаючи на потребу раціонального використання публічних ресурсів, надання максимальної зручності мешканцям в отриманні максимально широкого спектру адміністративних послуг у єдиному офісі (ЦНАП), враховуючи наявні в Україні кращі практики, одним з пріоритетних завдань Програми є підтримка створення в населених пунктах, які є одночасно адміністративними центрами територіальних громад сіл, селищ, міст і центрами відповідних районів (м.Перечин, м. Рахів), спільних з райдержадміністраціями ЦНАП (міськрайонних) для обслуговування мешканців громади та усіх інших мешканців району. Це може здійснюватися як з ліквідацією ЦНАП райдержадміністрацій (пріоритетний варіант), так і шляхом спільної роботи  двох ЦНАП в одному приміщенні (перехідний варіант). Більш детальна інформація доступна за посиланням: https://tsnap.ulead.org.ua.

Програма Європейського Союзу “U-LEAD з Європою” (далі – Програма) – напрям покращення якості надання адміністративних послуг для населення, що надає підтримку створенню і модернізації центрів надання адміністративних послуг в містах, селищах і селах України, насамперед в об’єднаних територіальних громадах. Це зокрема, стосується інституційної допомоги, включаючи інтеграцію послуг у ЦНАП та тренінгові заходи для персоналу, а також матеріальну допомогу щодо облаштування робочих місць меблями та технікою, програмним забезпеченням тощо, – повідомили в департаменті економічного розвитку і торгівлі Закарпатської облдержадміністрації.

 

Остання зміна сторінки: 02-10-2018 16:36