На Закарпатті легалізовано 476 найманих працівників

Про легалізацію трудових відносин, зайнятості населення, забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати йшлося під час засідання робочої групи у Закарпатській ОДА.

До обговорення важливих питань долучилися фахівці обласного департаменту соціального захисту населення, управлінь Держпраці. Державної фіскальної служби, Пенсійного фонду України у Закарпатській області та керівники підприємств, які потрапили до моніторингу відомостей реєстру застрахованих осіб у дотриманні норм законодавства про працю.

За інформацією Головного управління ДФС у Закарпатській області, з початку 2018 року у результаті контрольно-перевірочної роботи до Управління Держпраці було скеровано матеріали перевірок 14 суб’єктів господарювання, по яких виявлено використання праці 197 працівників без укладання з ними трудових договорів. Управлінням Держпраці чотирьом суб’єктам господарювання винесено постанови про накладення штрафу в сумі більше 22 мільйонів гривень, по чотирьом суб’єктам господарювання складено та скеровано до суду протоколи про адміністративне правопорушення, а по восьми – внесено припис на усунення порушень трудового законодавства.

Загалом, з початку 2018 року в області було легалізовано 476 найманих працівників.

З метою виявлення ознак неоформлених працівників та порушень законодавства про працю в області постійно здійснюється моніторинг відомостей з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. Отримана з Реєстру інформація дає можливість оперативно визначати страхувальників, які виплачують заробітну плату менше законодавчо встановленого рівня, не здійснюють доплату єдиного внеску до мінімального розміру, порушують інші норми трудового законодавства.

Зазначені проблеми обговорили й під час засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат та податкового боргу під головуванням заступника голови комісії, директора департаменту соціального захисту населення Михайла Петрішки.

Остання зміна сторінки: 28-09-2018 13:36