До бюро правової допомоги звернулося майже 800 тисяч українців

За два роки роботи до 432 бюро безоплатної правової допомоги звернулося майже 800 тисяч громадян. Доступ до системи БПД отримали всі українці, навіть у найбільш віддалених регіонах та містах країни, повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.
«За два роки до наших бюро правової допомоги звернулися 783 тисячі громадян. З одного боку, це свідчить про потребу українців у правовій допомозі. А з іншого, – добре демонструє, що ми зробили правові послуги реально доступними для всіх українців, навіть у найбільш віддалених населених пунктах, де й працюють 432 бюро правової допомоги», – наголосив очільник Мін’юсту.
На сьогодні в Україні працює понад 550 осередків доступу до правової допомоги, центрів та бюро, які надають захист як у кримінальних, так і в адміністративних та цивільних справах. Право на безкоштовного адвоката мають усі соціально-незахищені верстви населення. Серед них – малозабезпечені, інваліди, пенсіонери, воїни АТО, тимчасово переміщені особи, діти та інші категорії громадян.
«Зараз право на безоплатне представництво власних інтересів у суді мають понад 8 мільйонів українців», – додав Міністр юстиції.
Загалом до центрів та бюро системи безоплатної правової допомоги звернулися 1,3 мільйони громадян. Понад 162 тисячі українців отримали адвоката для представництва своїх інтересів у суді.

Остання зміна сторінки: 11-09-2018 13:11