У селищі Великий Бичків відбулися змагання серед різьбярів

Протягом минулого тижня, у селищі Великий Бичків, відбувалися змагання серед різьбярів, які приїхали показати свою майстерність та позмагатися за звання найкращого.

Майстри із Закарпаття та з інших регіонів України, які вже не вперше беруть участь у змаганні, продовжили розбудовувати ,,Алею різьби”, яку відкрили минулого року.

У підсумку з 30 липня до 4 серпня ця туристична родзинка району поповнилася ще 16 унікальними скульптурами.

,,Битву різьбярів” на Рахівщині проводять не випадково: саме тут найбільш поширений цей вид народного ремесла, традиції якого передають з покоління в покоління.

У суботу, 4 серпня, відбулася фінальна частина фестивалю-змагання. На свято з’їхалося чимало почесних гостей серед яких організатори заходу голова Рахівської райдержадміністрації Павло Басараба, заступника голови райради Івана Копич, депутати районної ради Юрій Сас, Лілія Ільчук, Микола Божук, представники структурних підрозділів РДА, Великобичківської селищної ради та багато інших.

Цього дня майстри змагалися у 2 категоріях: різьблення стаместкою - 5 учасників, та бензопилою - 12 учасників. На все про все майстри мали 4 години.

Тож за висновком експертів цьогорічними переможцями стали:

Гран-прі краща робота Алеї різьби: Ангел, А. Заліський, Івано-Франківськ;

  • Номінація найкращий задум - Василь Шемет, Ужгород;
  • номінація найскладніша робота - Василь Семко, Перегінськ;
  • найоригінальніша робота - Іван Титор м. Рахів.
  • Домашнє завдання: I місце Василь Семко, II місце Андрій Заліський, III місце Михайло Мартин.

В категорії бензопили 1 місце Роман Дацко зі Львова з роботою ,,Бичок”, 2-ге місце Василь Шемет з Ужгорода з роботою ,,Гуцул” та 3 місце Петро Скрипка з Перегінська з роботою ,,Ведмідь».

У категорії стамески перше місце взяв Віталій Кінч з Ужгорода, 2-ге Титор Іван з Рахова та 3-тє його земляк Михайло Мартин.

Всі учасники отримали цінні і грошові винагороди.

 

Остання зміна сторінки: 07-08-2018 15:16