В районах та містах Закарпаття на семінарах обговорили питання захисту прав та інтересів дітей-сиріт

Службою у справах дітей Закарпатської ОДА в кінці липня організовано та проведено низку кущових семінарів для начальників служб у справах дітей, управлінь (відділів) соціального захисту населення райдержадміністрацій, міськвиконкомів, районних, міських відділів реєстрації актів цивільного стану. Основна тема – питання захисту прав та інтересів дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Участь у роботі семінарів взяли представники структурних підрозділів облдержадміністрації, відділу державної реєстрації актів цивільного стану управління державної реєстрації, а також  районних  відділів ДВС  Головного територіального управління юстиції в Закарпатській області.

Розглянуто питання реєстрації народження дитини, зокрема, дитини, яку покинули в пологовому будинку (чи іншому закладі охорони здоров'я), або яку відмовилися забрати батьки чи інші родичі, підкинутої чи знайденої дитини. Йшлося про порядок призначення/припинення вплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в сім’ях опікунів/піклувальників.

Також  обговорено зміни до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання, у тому числі, шляхом вдосконалення порядку стягнення аліментів, - інформують у службі у справах дітей ОДА.

 

Остання зміна сторінки: 06-08-2018 16:55