У понеділок, 30 липня, у Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми, в Ужгороді на площі Народній пройшла інформаційна акція „Лабіринт можливостей”

Кожен бажаючий зміг пройти «Лабіринт можливостей» в Ужгороді

На головній площі області було викладено стилізований „лабіринт”, який кожен з бажаючих міг спробувати пройти. Спочатку потрібно було обрати серед зображених на малюнку речей найбільш необхідні для подорожі  за кордон. Далі на шляху до фінішу учасників цього своєрідного квесту чекали змодельовані ситуації, коли їм на різних етапах (станціях) розповідали про переваги працевлаштування за кордоном, пропонували зробити вибір. Від обраного варіанту відповіді залежало, в якому напрямку учасник рухатиметься далі. Ті, хто пройшов всі етапи, отримував інформаційну листівку, спеціальний браслет, бейсболку та повітряну кульку з гаслом кампанії.

На початку заходу до присутніх звернулися заступник голови облдержадміністрації Ярослав Галас, заступник Ужгородського міського голови Ігор Фартушок, директор департаменту соціального захисту населення ОДА Михайло Петрішка, начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУ Нацполіції в Закарпатській області Юрій Роговий, голова Закарпатської громадської жіночої організації «Веста» Інна Сабадош.

«Акція проводиться у рамках ініційованої  Мінсоцполітики України загальнонаціональної інформаційної кампанії „#протиДІЙ торгівлі людьми”, - зазначив Ярослав Галас. - Її метою є привернення уваги до проблеми торгівлі людьми, сучасного рабства та об’єднання зусиль влади і громадськості для подолання цього негативного явища».

До організації і проведення акції були залучені всі суб’єкти, які здійснюють заходи у сфері боротьби з торгівлею людьми: департаменти охорони здоров’я, освіти і науки, соцзахисту населення облдержадміністрації, служба у справах дітей, Закарпатський обласний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, Головне територіальне управління юстиції в Закарпатській області, міграційна служба, ГУ Нацполіції в області, Центр зайнятості населення.

Незважаючи на спеку, виявилися немало бажаючих (зокрема, серед студентської молоді) перевірити, чи достатньо підготовлені та поінформовані вони, щоб зорієнтуватися, прийняти правильне рішення й не потрапити у пастку в подібних ситуаціях.

 

Остання зміна сторінки: 31-07-2018 16:43