У Лисичові відбувся фестиваль ковальського мистецтва (+ ФОТО)

З року в рік «Гамора» стає кращою, адже помітно міняється й саме село
Свято ковальського мистецтва урочисто відкрили в суботу у високогірному Лисичові, що на Іршавщині. Проведенню фестивалю «Гамора – 2018», що давно вже є традиційним і відомий далеко за межами Закарпаття, не завадив коротенький літній дощ – крім місцевих мешканців гостями та учасниками свята стали ковалі з кількох сусідніх областей України, численні туристи та фольклорні гурти зі Словаччини. Як наголошують у самому Лисичові, з року в рік «Гамора» стає кращою, адже помітно міняється й саме село.
– Ми приїхали в Лисичово не з порожніми руками, – зазначив один із почесних гостей «Гамори» Геннадій Москаль. – За останні два роки в селі зроблені берегоукріплення на річці Лисичанка, яка під час паводків підмивала береги й забирала селянські городи. Крім того, ми вкрили суцільним асфальтом в’їзд у село з боку Кушниці (до початку старої, викладеної ще за чехів бруківки), центральну частину дороги, де проходить фестиваль, а також заасфальтували дорогу до присілку. І головне – за минулий рік силами обласного управління лісового та мисливського господарства відреставрували саму кузню, яка перебуває на балансі лісівників. Так що зараз Лисичово має набагато більше можливостей приймати численних туристів, які захочуть оглянути цей унікальний об’єкт – єдину діючу в Україні водяну кузню…
У суботу гості «Гамори» мали змогу спостерігати за роботою ковалів, оцінити виступи фольклорних колективів, придбати сувеніри, продегустувати місцеві страви й напої тощо. У неділю  для відвідувачів організували байкер-шоу, виступи стронгменів, сходження на найвищу вершину Іршавщини гору Кук.

 

Остання зміна сторінки: 25-06-2018 09:45