На Закарпатті триває реформування системи соціальної підтримки населення

В облдержадміністрації відбулося засідання робочої групи з координації та контролю за реалізацією в області проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України».

Кабінетом Міністрів України схвалено Національну стратегію реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017 – 2026 роки, затверджено План заходів з реалізації І етапу. Одним із основних заходів є затвердження Регіонального плану – довгострокового документу, що визначає шляхи розвитку системи забезпечення та захисту прав дітей в області.

Під час засідання робочої групи обговорено питання розробки проекту Регіонального плану з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей, який дасть змогу попередити влаштування дітей у заклади інтернатного типу.

Йшлося також про необхідність створення додаткової міжвідомчої групи з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей. Задля оптимізації часових та людських ресурсів учасники засідання одноголосно вирішили за доцільне покладання функцій міжвідомчої групи з реформування на діючу робочу групи з координації та контролю за реалізацією проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України».

За результатами засідання вирішено розподілити обов’язки щодо підготовки окремих розділів регіонального плану відповідно до компетенції членів робочої групи, проводити чергові зустрічі не рідше одного разу на місяць з метою організації та експертного супроводження, а також моніторингу проходження реформи в області. Також вирішено активно залучати до підготовки регіонального плану представників громадських організацій, ОТГ.

Чергове засідання для обговорення існуючих напрацювань заплановано провести наприкінці червня.

 

Остання зміна сторінки: 31-05-2018 17:03