Пам’ятати будемо всіх...

З метою належного відзначення у 2018 році Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, вшанування подвигу звитяжців старшого покоління та увічнення пам’яті жертв війни, на Рахівщині сьогодні відбулися урочисті заходи.

Вже традиційно урочистий мітинг розпочали Державним Гімном. Квіти вдячності воїнам-визволителям, які полягли в боях під час Другої світової війни, та нашим землякам, які загинули в зоні АТО, поклали від Ветеранів Другої світової війни, Рахівської РДА та районної ради, Рахівської міської ради, структурних підрозділів районної держадміністрації, ДП ,,Рахівське ЛДГ", райвійськкомату, Карпатського біосферного заповідника, установ та організацій.

В рамках відзначення Дня пам’яті та примирення на території району пройшла акція ,,Пам’ятати будемо всіх!”. Учні Ясінянської ЗОШ № 2 та Видричанської ЗОШ, поклали квіти та лампадки до пам’ятників жертвам Другої світової війни: Карпатським січовикам, радянським воїнам, місцевим жителям, які загинули у Європі, до пам’ятної дошки Герою Небесної Сотні та Героям АТО.  Символічний прапор пам’яті запалили і на центральній площі, під час урочистостей.

З вітальним словом виступив вчитель історії Ясінянської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, представник історико-пошукової організації ,,Пошук-Захід" Бийло Меркло.

Голова первинної організації ветеранів м. Рахів Олексій Калько, розповів авторський вірш.  Хвилиною мовчання вшанували воїнів і жертв Другої світової війни, а також тих, хто полягли на Сході України.

 

 

Остання зміна сторінки: 08-05-2018 20:29