В РДА відбулося чергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії

9 лютого за участі заступника голови РДА Дмитра Ігнатюка відбулося чергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Рахівській районної державній адміністрації.

На порядку денному розглянули питання накладання карантинних обмежень та проведення заходів з ліквідації захворювання сказом лисиці в мисливських угіддях  урочища ,,Середній”  Рахівського РТМР ,,Говерла”.

Начальник Рахівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області Олег Марущак, проінформував присутніх про те, що 08 лютого від Закарпатської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби отримано звіт про результати дослідження патологічного матеріалу № 000121 п.м./18 від 08.02.2018 р. про підтвердження лабораторно захворювання на сказ лисиці.

Відтак, мисливцями Рахівського РТМР ,,Говерла”, з метою планових моніторингових досліджень на сказ для визначення ефективності проведення пероральної вакцинації диких м'ясоїдних на території району було здійснено заходи щодо відстрілу лисиці, труп якої було доставлено в Рахівську РДЛВМ для відбору зразків з дотриманням вимог біобезпеки.

Відповідно до статті 48 Закону України ,,Про ветеринарну медицину”, Інструкції Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин, затвердженої наказом Головного управління ветеринарної медицини з Держветінспекцією Мінсільгосппроду України від 15.03.1994 р. № 5, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 31.03.1994 р. за № 54/263, у зв’язку з встановленням діагнозу на сказ лисиці в мисливському угідді урочища ,,Середній” Рахівського РТМР ,,Говерла” та з метою ліквідації цього захворювання протиепізоотична комісія вирішила оголосити мисливське угіддя урочища ,,Середній” Рахівського РТМР ,,Говерла” неблагополучним по сказу та накласти карантинні обмеження та затвердити План комплексних заходів щодо ліквідації захворювання сказом лисиці в мисливському угідді урочища.

Карантинні обмеження щодо сказу лисиці запропоновано зняти через два місяці з дня останнього випадку захворювання або загибелі тварин на сказ.

Остання зміна сторінки: 12-02-2018 15:05