Новини

Копії Туринської плащаниці зберігатимуть в обласному краєзнавчому музеї

Копії Туринської плащаниці поповнили колекцію фонду Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Тиводара Легоцького.

Два унікальні папіруси, на яких вручну нанесене зображення обличчя й тіла Ісуса Христа, з Італії привіз єпископ Ужгородський і Закарпатський Православної церкви України Варсонофій.

В Україні працює онлайн-платформа для допомоги постраждалим внаслідок війни

«Платформа допомоги врятованим» – це онлайн-майданчик, на якому зібрані контакти ключових сервісів підтримки постраждалих від різних видів насильства в умовах війни. Тут можна знайти як урядові сервіси, так і ініціативи, створені у партнерстві з громадськими та міжнародними організаціями.

Новостворений вебпортал дозволить громадянам сконтактувати з потрібним сервісом швидко та без зайвих ускладнень, адже він містить повну інформацію про всі основні сервіси допомоги.

Відважна 2. Масштабування та діджиталізація — новий сезон жіночого акселератора

«Відважна 2. Масштабування та діджиталізація» — реєструйтеся на новий сезон жіночого акселератора.

Проєкт буде цікавим як майбутнім підприємицям, які тільки мріють про створення бізнесу, так і досвідченим, які шукають нові можливості для розвитку.

На вас чекають:

Віктор Микита зустрівся з українською громадою в Угорщині

Під час робочої поїздки до Будапешта керівництво Закарпатської ОВА зустрілося з представниками Державного самоврядування українців Угорщини та лідерами української громади в сусідній державі. У такому розширеному форматі вдалося зібратися вперше.

Інформація для державних органів та органів місцевого самоврядування про державні програми фінансової підтримки роботодавців, які облаштовують місця для ветеранів війни з інвалідністю

6 березня 2024 року під керівництвом Міністра Кабінету Міністрів України О. М. Немчінова була проведена нарада за участю представників заінтересованих центральних органів виконавчої влади щодо механізмів працевлаштування ветеранів війни. Відповідно до пункту 5 протоколу наради НАДС разом з Мінекономіки має забезпечити інформування державних органів та органів місцевого самоврядування про державні програми фінансової підтримки роботодавців, які облаштовують місця для ветеранів війни з інвалідністю.

Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці

Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців і військовослужбовиць.

На Закарпатті ВПО мають широкі можливості для працевлаштування

На сьогоднішній нараді Координаційного центру підтримки цивільного населення при ОВА основну увагу сфокусували на працевлаштуванні вимушених переселенців.

Як зауважив заступник голови обласної військової адміністрації Олександр Пацкан, це важливий інструмент для успішної інтеграції евакуйованих українців у життя наших громад.

8 квітня розпочалася реєстрація кандидатів до національної команди, яка представить Україну на Іграх Нескорених 2025 у Ванкувері-Вістлері.

8 квітня розпочалася реєстрація кандидатів до національної команди, яка представить Україну на Іграх Нескорених 2025 у Ванкувері-Вістлері.

Зареєструватись на веб-платформі е-Ветеран.